Prijatelji su nas naučili mnogim stvarima – od načina kako zavrnuti svoje roditelje, a da oni to ne znaju, pa i kako ne napraviti engleski trifle, do toga kako počiniti prevaru u osiguranju. Ali Prijatelji su nas naučili i ozbiljnijim lekcijama – i upravo su te lekcije učinile emisiju takvim uporištem u popularnoj kulturi. Učili su nas o ljubavi, odanosti i prijateljstvu. Prijatelji su nam pružili neka od najvećih izmišljenih prijateljstava ikad, uključujući najmoćnje prijateljstvo svih vremena – Monica Geller i Rachel Green.
Monica i Rachel postavile su #friendshipgoals i pre nego što su #friendshipgoals (ili čak hashtagovi) bile stvar. One su bile vrhunski dinamični dvojac, a evo 11 načina na koje su vam Monica i Rachel bili ciljevi prijateljstva.

 

Bile su tu za sve važne trenutke

Od Rachelinog prvog pravog posla do Monikinog venčanja s Rachelinom bebom, njih dve su bile tu za sve važne trenutke (pa čak i one nevažne). Može li postojati veće prijateljstvo od onog u kojem je BFF tu za svaki važan trenutak, svaki dan radosti i svaki put borbe? Mislim da nije.

 

One se poznaju dugo, dugo

Ne postoji ništa bolje od dugogodišnjih prijatelja koji su prošli sve neugodne stvari života. Rachel i Monica volele su se od samog početka. Bile su prijateljice pre Rachelinog novog nosa, pre nego što je Monica izgubila svu težinu i pre osnivanja bande Friends. Imaju beskrajne količine grešaka jedna na drugoj i njihovo je prijateljstvo izdržalo izmišljeni test vremena.
 

Imaju epske svađe

Jedan od znakova dobre veze je sposobnost zdrave svađe i izlazak još jači kad se stvari ohlade. Rachel i Monica vodile su nekoliko urnebesnih tuča tokom Prijatelja, ali uvek su se mogle osloniti jedna na drugu i smejati se tome kasnije.

 

Ne mogu slagati jedna drugu

Pravi prijatelji teško lažu jedni druge. Rachel i Monica teško su se lagale jedna drugu, posebno o važnim stvarima; Monica se osećala užasno kad je, na primjer, morala držati svoju vezu s Chandlerom u tajnosti od Rachel.
 

Imaju puno toga zajedničkog

… i ne boje se priznati svoje nedostatke.
 

Znaju napraviti najbolju žurku

Postoji li istinitiji test prijateljstva od praznog plesnog podijuma? Monica i Rachel znaju kako napraviti šou na plesnom podiju i ne boje se pokrenuti zabavu.

Uvek znaju šta treba jedna drugoj

Mon i Rachel uvek su tu jedni za drugu sa koktelom u ruci kad vremena postanu teška.
 

Ohrabruju se da se suprotstave svojim strahovima

Svako treba tog posebnog prijatelja koji vas tera da radite stvari koje vas plaše.

 

One međusobno prihvataju nedostatke

 

Podržavaju lude ideje jedna druge

#nojudgment

 

error: Content is protected !!
0
TVOJA KORPA
  • No products in the cart.